GRADSKI ODJELI
U mostarskoj Gradskoj vijećnici održano izvlačenje parova za Davis Cup
15.09.2023
12:23

U mostarskoj Gradskoj vijećnici u petak je održano izvlačenje parova za Davis Cup, a dvoboj između BiH i Njemačke sutra će otvoriti Nerman Fatić i Daniel Altmaier.

BiH i Njemačka za vikend u Mostaru igraju Davis Cup meč Prve svjetske grupe.

Iza Fatića i Altmaiera na teren će izaći Damir Džumhur i Yannick Hanfmann, dok će u igri parova BiH predstavljati Nerman Fatić i Mirza Bašić, a njemačku reprezentaciju Kevin Krawietz i Tim Pütz.

Nakon parova slijede susreti između Džumhura i Altmaiera te Fatića i Hanfmanna.

Pravila Davis Cupa dopuštaju i promjenu igrača, ako se sve pravodobno najavi.

"U suštini, mi smo znali s kim ćemo igrati otprilike. Bilo je samo pitanje tko će igrati prvi, ne trebamo uopće razmišljati tko igra prvi, tko drugi, spremni smo. Dobro smo radili, zdravi smo, Nerman je u dobroj formi, ja sam u dobroj formi i nema razloga da ne vjerujemo da ne možemo pobijediti Njemačku. Ranking u Davis Cupu ne igra neku posebnu ulogu, gledali smo da uvjeti u kojima igramo više nama odgovaraju. Osjećam dosta samopouzdanja zbog svojih igara u posljednje vrijeme. Nadam se da ćemo uz podršku publike već prvi dan napraviti pozitivan rezultat", izjavio je tenisač bh. reprezentacije Damir Džumhur.

Najbolji njemački tenisač u ekipi koja je došla u Mostar Daniel Altmaier, koji je inače 49. igrač svijeta u singlu, prvi put je u BiH, zadovoljan je viđenim i posebno je iznenađen uvjetima.

"Dobrodošlica je bila odlična, sve je lijepo organizirano. Veselim se susretu, koji će inače za mene biti prvi gostujući meč u Davis cupu, mislim da će ovo biti dobar vikend. Očekivali smo da će ovdje biti i dva najbolja bh. tenisača Damir i Nerman, mislim da će biti zanimljiv susret jer mečevi Davis cupa su posebni za svakog tenisača, čast je predstavljati svoju zemlju", rekao je Altmaier.

Prije izvlačenja parova održan je Meet and Greet, odnosno druženje između bh. i njemačkih reprezentacija, sponzora i medija. Selekcije su izmijenile darove, a dobrodošlicu svima u Grad na Neretvi poželio je i predsjednik Gradskog vijeća Mostar Salem Marić.

"Želim da svoj boravak u Mostaru iskoristite i za natjecanje, ali da i u slobodnim aktivnostima upoznate grad jer imate što vidjeti. Našim reprezentativcima, kao i njemačkim, želim puno uspjeha, neka pobjedi bolji, a mi ćemo navijati za BiH", kazao je Marić.

Mečevi počinju u subotu od 12 sati, a u nedjelju od 10,30 sati u Teniskom klubu Mostar.

Grad Mostar
Hrvatskih branitelja br.2 
88000 Mostar
Copyright 2022. © Grad Mostar - Sva prava pridržana.
Powered by ITO.
menuchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram