GRADSKI ODJELI
Uskoro počinju radovi na revitalizaciji omiljene rekreacijske zone u Mostaru
03.11.2023
14:18

Poznato rekreacijsko područje Bunica i Buna našlo se na prvom mjestu prioriteta za revitalizaciju.

Sportsko-rekreacijska zona i kupalište Bunica smješteno je na ušću rijeke Bunice u rijeku Bunu, na površini od 10 hektara i riječ je o omiljenoj ljetnoj rekreacijskoj zoni grada Mostara i okolice. Nakon desetljeća neodržavanja, prostor je izgubio privlačnost za posjetitelje, ali to će se uskoro promijeniti.

Rekonstrukcija i revitalizacija lokacije je planirana u tri faze i u zavisnosti od raspoloživih sredstava. Prva faza obuhvata čišćenje kompletne lokacije, te obnovu postojećih sadržaja i sanaciju oštećenja na objektima i infrastrukturi. U drugoj fazi nastavljaju se radovi na infrastrukturi - mreži vodoopskrbe, elektroinstalacija, javne rasvjete, sanitarnih objekata te dodatnog mobilijara. Na kraju se, uz novi mobilijar, poput klupa i česme za sanitarnu vodu, stolova za piknik, planira i izgradnja autokampa s objektima za kampere s priključcima za struju i vodu, kao i obnova dijela za šatore, izgradnja bungalove, te trgovine, igrališta i sportski objekti.

 

Grad Mostar
Hrvatskih branitelja br.2 
88000 Mostar
Copyright 2022. © Grad Mostar - Sva prava pridržana.
Powered by ITO.
menuchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram