GRADSKI ODJELI
Važna obavijest za pravne osobe koje se bave djelatnošću benzinskih crpki/pumpi u Mostaru
09.11.2023
14:17

Grad Mostar, Odjel za gospodarske, komunalne i inspekcijske poslove, Služba za inspekcijske poslove izdala je važnu obavijest za sve pravne osobe koje se bave djelatnošću benzinskih crpki/pumpi u Mostaru.

Sve pravne osobe koja se bave djelatnošću benzinskih pumpi na području grada Mostara a koja u svom sastavu imaju trgovačke objekte za promet na malo, dužni su svoje poslovanje uskladiti sa Zakonom o unutarnjoj trgovini i Pravilnikom o uvjetima minimalne tehničke opremljenosti za obavljanje trgovine i trgovačkih usluga.

Predmet poslovanja prodavaonice na benzinskoj pumpi jest promet različitim asortimanom proizvoda u originalnom pakiranju i to:

– promet na malo sitnim industrijskim prehrambenim proizvodima u manjim originalnim fabričkim pakiranjima, koji se mogu direktno konzumirati, bez prethodne dodatne termičke obrade, odnosno procesa pečenja, prženja, kuhanja i sl., S tim u vezi, na benzinskoj pumpi ne može se vršiti prodaja: brašna, tjestenine, ulja, riže, mesa, jaja, hrenovki i sličnih proizvoda

– promet na malo neprehrambenim proizvodima i to: ulja, maziva, rezervni dijelovi za automobile, cigarete, sredstva za higijenu, sitni odjevni predmeti-čarape, novine i časopisi, razglednice, suveniri, nosači slike i zvuka, dopuna za mobilne aparate, proizvodi umjetničkih zanata, pribor za pecanje, oprema za kampiranje, kao i alkoholna i bezalkoholna pića u tvorničkom pakiranju, tvornički pakiran sladoled i pivo pakirano u nepovratnu ambalažu.

Služba za inspekcijske poslove poziva trgovce da s polica svojih maloprodajnih objekata koji posluju u sastavu benzinskih pumpi, povuku sve artikle koji ne mogu biti predmet trgovine shodno Zakonu.

Tržišna inspekcija Grada Mostara, će provesti ograničenu akciju kontrole benzinskih pumpi s aspektom nadzora na asortiman roba koje su predmetom prodaje na istima, u periodu: 15.11-30.11.2023.

Za zatjecanje u prekršaju, zapriječena kazna je;

– za pravne osobe 3.000.00 KM – 15.000,00 KM

– za odgovorne osobe u pravnoj osobi 1.000,00 KM-2.000,00 KM, stoji u dopisu Službe za inspekcijske poslove Grada Mostara.

 

Grad Mostar
Hrvatskih branitelja br.2 
88000 Mostar
Copyright 2022. © Grad Mostar - Sva prava pridržana.
Powered by ITO.
menuchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram