GRADSKI ODJELI
Veleposlanik Švicarske i predstavnici kantona Graubünden s predstavnicima Grada Mostara
04.10.2022
13:11

Glavna savjetnica Grada Mostara Radmila Komadina primila je danas u Gradskoj upravi veleposlanika Švicarske u BiH Daniela Hunna i predstavnike kantona Graubünden.

Tom prilikom razgovaralo se o mogućnostima turističke i gospodarske suradnje, te razmjeni iskustava iz turizma koji kantonu Graubünden donosi jednu trećinu ukupnih prihoda.

Predstavnici Grada Mostara upoznali su goste s aktualnim stanjem turizma u Mostaru, ali i naporima svih službi kako bi se maksimalno iskoristili turistički potencijali. Naglašene su sve prednosti Mostara kao jednog od najljepših gradova u BiH, s bogatom kulturnom i povijesnom baštinom. Jedan od projekata koji je u tijeku je mapiranje i kategorizacija svih turističkih sadržaja Mostara i okolice, kako bi se osmislili atraktivni turistički paketi koji bi privukli što veći broj turista i produžili njihov boravak. Ovaj projekt radi se u suradnji s predstavnicima USAID turizam.

Također je navedeno kako Mostar u 2022. godini ostvaruje zavidne turističke rezultate koji su blizu brojki koje su ostvarene u rekordnoj 2019. godini.

Nakon razgovara s predstavnicima Grada Mostara veleposlanik Švicarske u BiH Daniel Hunn i predstavnici kantona Graubünden imali su turistički obilazak Mostara kako bi se uvjerili u ljepote Grada na Neretvi.

Današnjem sastanku uz glavnu savjetnica Grada Komadinu nazočni su bili i i načelnica Odjela za gospodarstvo, komunalne i inspekcijske poslove Amira Trbonja, šefica Službe za gospodarstvo Ivana Marić, stručna suradnica za turizam Ivana Avmedovski i stručna savjetnica za međunarodne odnose Sanela Demirović.

Grad Mostar
Hrvatskih branitelja br.2 
88000 Mostar
Copyright 2022. © Grad Mostar - Sva prava pridržana.
Powered by ITO.
menuchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram