GRADSKI ODJELI
Veleposlanstvo Španjolske doniralo Mostaru šahovske figure za igru na otvorenom
12.06.2024
12:12

Veleposlanstvo Kraljevine Španjolske u BiH donirala je Gradu Mostaru šahovske figure za igru na otvorenom, a tim povodom danas je potpisan ugovor o donaciji u Gradskoj vijećnici Mostara.

Ugovor su potpisali mostarski gradonačelnik Mario Kordić i veleposlanica Kraljevine Španjolske u BiH Teresa Lizaranzu Perinat.

Zahvalivši na donaciji gradonačelnik je kazao kako veleposlanica vrlo često posjećuje Mostar i pruža svakojaku potporu Gradskoj upravi te izrazio zadovoljstvo što je igranje šaha na otvorenom ponovo zaživjelo u tom gradu.

- Ovaj projekt šahovske ploče na javnim površinama Grada Mostara i mogućnost da naši penzioneri i svi zaljubljenici u šah imaju priliku igrati taj plemeniti sport nagrizao je zub vremena. Veleposlanica nam je dala mogućnost da ponovo revitaliziramo, obnovimo taj projekt i nas dvoje ćemo probati da zajedno odigramo jednu partiju šaha - kazao je Kordić.

Dodao je kako se šahovska ploča nalazi na Španjolskom trgu, pa se prigodno tome i Kraljevina Španjolska uključila u taj projekt.

Napomenuo je kako je suradnja između Veleposlanstva Kraljevine Španije u BiH i Grada Mostara izuzetno dobra te da bi trebalo dugo vremena da se pobroje svi zajednički projekti koji su u proteklom periodu realizirani u tom gradu.

Španjolska veleposlanica Teresa Lizaranzu Perinat također je istakla dobru suradnju s Gradom Mostarom te kazala kako im je želja da se ovim projektom ponovo uspostavi igra šaha na otvorenom i nastavi kontinuitet uspješne suradnje.

- Želja nam je da se ljudi na tom mjestu i u budućnosti nastave sretati i ugodno družiti - poručila je veleposlanica te najavila kako će u Mostaru uskoro biti realizirano još nekoliko aktivnosti, kao što je podrška Street Arts Festivalu i dječjim pozorišnim predstavama te dovođenje izložbe "El Prado na ulicama" u Mostar.

Danas je na Španjolskom trgu gdje se nalazi šahovska ploča organiziran i revijalni brzopotezni šahovski turnir u organizaciji H.Š.K. ''Zrinjski'' i Š.K. ''Mostar'', a po završetku turnira veleposlanica je uručila i prigodne nagrade za prva tri mjesta.

Grad Mostar
Hrvatskih branitelja br.2 
88000 Mostar
Copyright 2022. © Grad Mostar - Sva prava pridržana.
Powered by ITO.
menuchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram