GRADSKI ODJELI
Blagi porast razina Radobolje, Bune i Jasenice
19.01.2023
14:30

"Nakon prijave građana i informacije OC CZ o izlijevanju Radobolje po ulicama u Starom gradu, tijekom jutra pripadnici JP “Komunalno” i PVJ/P Mostar uz nadzor nadležnih iz Službe CZ i Grada Mostara, su uspješno otklonili problem sa klapnom i nakupljenim granama, te i preventivno na određenim mjestima postavili vreće sa pijeskom i time onemogućili dalje izlijevanje rijeke Radobolje.

Uslijed nastavka padavina tokom dana evidentan je i blagi porast razina Radobolje, Bune i Jasenice, dok je vodostaj Neretve u porastu zbog kontroliranog i planskog ispuštanja vode iz akumulacija HE na Neretvi.

Prema tome, pod stalnim nadzorom je stanje vodostaja rijeka na području Grada Mostara i trenutno stanje istih je stabilno i nema prijava od ugrožavanja ili opasnosti od izlijevanja istih", stoji u priopćenju Operativnog centra Uprave za CZ i vatrogastvo HNK/Ž.

Grad Mostar
Hrvatskih branitelja br.2 
88000 Mostar
Copyright 2022. © Grad Mostar - Sva prava pridržana.
Powered by ITO.
menuchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram